Patiesība par MSG: kas jums jāzina

Mononātrija glutamāts (MSG) ir spēcīgs garšas pastiprinātājs, ko parasti izmanto Āzijas virtuvē. Neskatoties uz popularitāti, MSG bieži saskaras ar maldīgiem priekšstatiem par tā ietekmi uz drošību un veselību. Šis raksts palīdzēs jums saprast, kas ir MSG, kā to izmanto ēdiena gatavošanā un kāpēc to ir droši iekļaut savā uzturā.

Kas ir MSG?

MSG jeb mononātrija glutamāts ir garšas pastiprinātājs, kas pastiprina umami garšu, kas ir viena no piecām pamatgaršām līdzās saldajai, sāļajai, skābajai un rūgtajai. MSG, kas dabiski atrodams tādos pārtikas produktos kā tomāti, siers un sojas mērce, tiek plaši izmantots ēdiena gatavošanā, lai pastiprinātu garšu un uzlabotu ēdienu vispārējo garšu.

MSG vēsture un izmantošana Āzijas virtuvē

MSG, ko 1908. gadā atklāja japāņu ķīmiķis Kikunae Ikeda, ātri kļuva par Āzijas virtuves pamatelementu. To izmanto dažādos ēdienos, tostarp zupās, kartupeļos un mērcēs, lai izceltu vislabākās garšas. MSG tiek īpaši novērtēts, jo tas spēj uzlabot pikanto, umami garšu, kas raksturo daudzas Āzijas receptes.

Izplatīto mītu par MSG atmaskošana

Ap MSG ir daudz dezinformācijas, tomēr plaši pētījumi, tostarp FDA un Pasaules Veselības organizācijas pētījumi, ir apstiprinājuši, ka MSG ir droši patērēt. Lai gan daži cilvēki var būt jutīgi pret lieliem daudzumiem, lielākajai daļai cilvēku MSG nerada risku veselībai un to var baudīt bez bažām.

MSG izmantošanas priekšrocības ēdiena gatavošanā

  1. Garšas uzlabošana : MSG ievērojami uzlabo umami garšu ēdienos, padarot jūsu maltītes garšīgākas un apmierinošākas.
  2. Zemāks nātrija daudzums : izmantojot MSG, jūs varat samazināt sāls daudzumu receptēs, nezaudējot garšu, jo MSG satur mazāk nātrija nekā galda sālī.
  3. Universāla sastāvdaļa : MSG ir neticami daudzpusīgs, un to var izmantot plašā ēdienu klāstā, sākot no zupām un sautējumiem līdz marinādēm un cepumiem.

Kā pareizi lietot MSG savās receptēs

Lai efektīvi izmantotu MSG, gatavošanas laikā pievienojiet ēdieniem nelielu daudzumu — parasti no ceturtdaļas līdz pusei tējkarotes. Šis nelielais papildinājums var ievērojami uzlabot jūsu ēdiena garšas profilu, padarot to bagātīgāku un garšīgāku. MSG ir īpaši efektīvs sāļos ēdienos, kur vēlaties uzlabot umami garšu.

Secinājums: izmantojiet MSG garšas spēku

Mononātrija glutamāts (MSG) ir droša, efektīva un daudzpusīga sastāvdaļa, kas var uzlabot jūsu ēdiena gatavošanu. Neļaujiet mītiem un maldīgiem priekšstatiem atturēt jūs no tā priekšrocību baudīšanas. Apskatiet mūsu Ajinomoto MSG, 200g jau šodien un sāciet uzlabot savus iecienītos ēdienus ar bagātīgo, pikanto MSG garšu.